Sign up now!

Op deze pagina lees je allerlei blogs over muziek en YoorsMusic

Piano                                                                                                  Meer

Ontdek de voordelen van verstelbare pianobankjes! Of je nu een beginnende pianist bent, een ervaren speler of een gezin deelt de piano, deze bankjes bieden comfort en flexibiliteit. Met de mogelijkheid om de hoogte aan te passen, kun je jouw ideale zithouding vinden voor optimale speelervaring.

Bron: ( yoo.rs )

Mano Destra, afgekort als MD, is een term die gebruikt wordt in de pianomuzieknotatie om aan te geven dat een specifiek gedeelte van de muziek met de rechterhand gespeeld dient te worden.

Bron: ( yoo.rs )

In de wereld van muziek zijn er verschillende termen die gebruikt worden om specifieke expressieve elementen aan te geven. In deze blog duiken we in de betekenis en het gebruik van enkele van deze termen, namelijk smorzando, diminuendo en ritardando.

Bron: ( yoo.rs )

Rap and hip hop, although closely intertwined, possess distinct characteristics that contribute to their unique appeal. What exactly defines rap? How does it differ from hip hop? As an avid lover of music, I find myself particularly drawn to the fusion of rap within the realm of hip hop. But what precisely captures my fascination?

Bron: ( yoo.rs )

Octopus: Een Vlaams-Britse Tijdreis naar de Jaren 70

We maken een reis terug in de tijd naar de jaren zeventig en duiken in het muzikale erfgoed van de Vlaams-Britse band Octopus. Onder leiding van Johnny Hoes bracht de band twee albums uit die hun stempel drukten op die tijd. 
jaren70muziek , muziek

Bron: ( yoo.rs )

A Capella zingen: Stemmen die harmoniëren zonder instrumenten

A Capella zingen is een muzikale kunstvorm waarbij er geen instrumentale begeleiding is en de stemmen van de zangers alle elementen van de muziek creëren. Het woord "A Capella" komt oorspronkelijk uit het Italiaans en betekent "in de kapel". Dit verwijst naar de traditionele praktijk van het zingen van religieuze muziek zonder instrumentale begeleiding in kapellen.

Bron: ( yoo.rs )

Unleashing Creativity: The Art of Crafting Memorable Band Names

Choosing the right band name is a crucial step in establishing your musical identity. A good band name not only captures the essence of your music, but also piques curiosity and leaves a lasting impression on your audience. So, how do you come up with a good band name?

Bron: ( yoo.rs

Stap terug in de tijd en dompel jezelf onder in de onvergetelijke muziek van de jaren '70. Van tijdloze klassiekers tot revolutionaire hits, deze top 50 verzamelt de beste liedjes die dit iconische decennium te bieden had.

Bron: ( yoo.rs )

Welkom bij deel 2 van onze muzikale reis naar de jaren '70! In deze verzameling van de beste liedjes uit dit legendarische decennium nemen we je mee op een nostalgische trip vol tijdloze hits en onvergetelijke melodieën.

Bron: ( yoo.rs )

Meer Top lijstjes met muziek